Poetul și artistul vizual Constantin Severin este invitatul evenimentului cultural „Seară de Poezie” -  6 (ediție nouă 2022-2023), ce se va desfășura joi, 24 noiembrie 2022, la ora 17.00, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava (spațiul expozițional de la etajul al III-lea).

Acțiunea este organizată de Casa de Poezie Light of ink și Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, în parteneriat cu Editura EIKON și Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

Invitatul întâlnirii, poetul și artistul vizual Constantin Severin, va vorbi cu publicul despre volumul de poeme „Viețile pictorilor” (Editura EIKON, 2022).

Constantin Severin (n. 1952, Baia de Aramă) este scriitor și artist vizual, fondator și promotor al Expresionismului Arhetipal, o mișcare artistică de impact global, pe care a înființat-o în Bucovina, în anul 2001. Absolvent al cursului internațional de scriere creativă de la Universitatea Iowa, el a publicat 13 cărți de poezie, eseuri și romane. Unul dintre poemele sale a fost inclus în antologia realizată în 2014 de World Literature Today, După Căderea Zidului: Referințe din Europa Centrală (1989-2014), care și-a propus să facă mai cunoscută literatura central-europeană la cea de-a 25-a aniversare a căderii Zidului Berlinului. Lucrări și comentarii despre arta conceptuală a lui Severin au apărut în Artdaily, World Literature Today, Trafika Europe, The Poet, It’s Liquid, Levure littéraire, Empireuma, Contemporanul, Vatra, Arkitera, Glare Magazine, Cuadernos del Ateneo, Dance, Media Japan și în alte reviste literare și de artă internaționale.

În cadrul evenimentului de joi, debutează la „Seara de Poezie” Alexandru Turculeț, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava. Este membru alCasei de Poezie Light of ink. Moderatorii serii vor fi Vlad Sibechi și Alexia Plăcintă. Organizator: prof. Gheorghe Cîrstian.