Gabriela Popescu, președintele Rugby Club Gura Humorului, singura femeie care conduce un club de rugby în România, a lansat, la finele săptămânii trecute, la București, la sediul Federației Române de Rugby, „Ghidul Sport pentru Schimbare – Rugby pentru Toți”,

Această carte-ghid este caracterizată ca un efort colectiv al tuturor celor care stau pe teren, la firul ierbii, și pun umărul la un viitor mai bun al copiilor și adolescenților, dar și al celor care cred cu tărie că sportul este una dintre cele mai înalte forme de educație care te pregătește pentru viață.

Festivitatea de lansare a avut loc în prezența partenerilor care au încurajat și sprijinit apariția acestui ghid (Andrei Varvaroi, Ștefăniță Rusu), a doi dintre Stejarii ce au pornit în rugby-ul mare de la Gura Humorului, Mihai Macovei și Daniel Plai, precum și a președintelui Federației Române de Rugby, Alin Petrache.

”Cred foarte tare în puterea sportului și a rugbyului de a face bine în comunitate. Îmi doresc ca ghidul de față să fie un prim pas spre a schimba paradigmele sportului românesc, să încurajeze și să îndemne antrenorii, specialiștii și oamenii implicați în sport în general să vizeze și o componentă de impact social în activitățile lor. Poate așa, împreună, vom reuși să contribuim la renașterea sportului de masă românesc. Le mulțumesc tuturor celor implicați alături de mine în această poveste rugbystică, și în special Federației Române de Rugby pentru deschiderea arătată mereu față de proiectele mele. Povestea Rugby pentru Toți este povestea noastră, a tuturor celor implicați la firul ierbii, care lucrează cu copiii și tinerii din România. A sosit vremea să ne spunem poveștile, să le promovăm și, împreună, să contribuim la impactul social al sportului în România!”, a declarat Gabriela Popescu, autoarea Ghidului Sport pentru Schimbare.

RC Gura Humorului este unul din puținele cluburi de rugby din România, dacă nu singurul, care se susține exclusiv din mediul privat, o performanță rară în aceste vremuri.