Românii stabiliți în Austria solicită reintroducerea unui zbor pe ruta Viena - Suceava și retur. Demersul acestora vine după ce în orarul de iarnă al companiilor aeriene care operează de pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava nu se mai regăsește acest zbor. De precizat că în perioada martie - octombrie 2022, zborul Suceava - Viena a fost operat de compania Ryanair, cu două frecvențe săptămânale. Pentru a susține reintroducerea acestui zbor, comunitatea românilor din Austria a deschis o petiție online care poate fi semnată de toți cei care vor o cursă aeriană Suceava - Viena. 

“Dorim să beneficiem de o linie aeriană directă, regulată, pe ruta Viena-Suceava, deoarece singurele zboruri directe disponibile acum spre/din Suceava sunt operate de pe aeroporturi situate departe de oraș. Distanța mare la care se află aceste aeroporturi, precum și varianta de a schimba avionul într-un aeroport intermediar, deci cu escală de mai multe ore sau zile, fac aproape imposibilă deplasarea familiilor cu copii mici sau a persoanelor în vârstă”, se arată în petiția românilor din Austria.

În același document se arată că pe teritoriul Austriei sunt peste 140.000 de cetățeni români, marea majoritate dintre aceștia aflându-se în Viena și zonele limitrofe. “În aceste condiții suntem convinși că se va obține numărul necesar de pasageri care să justifice o astfel de cursă. Prin urmare, dorim să strângem semnături pentru a adresa această petiție operatorilor de zbor interesați de această rută, Viena – Suceava și Suceava -Viena și, de asemenea, altor autorități care ar putea sprijini demersul nostru”, au mai transmis românii din Austria.

Petiția poate fi semnată și la următoarea adresă: https://www.petitieonline.com/vrem_zboruri_directe_pe_ruta_viena-suceava_i_viceversa .