Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că săptămâna viitoare vor avea loc mai multe evenimente de amploare pentru a marca Ziua Bucovinei, unele manifestări fiind organizate în parteneriat cu Primăria Suceava.

Gheorghe Flutur a precizat că luni, 28 noiembrie, de la ora 9:00, în Sala Unirii din curtea interioară a Palatului Administrativ Suceava va avea loc o ședință solemnă cu ocazia Zilei Unirii Bucovinei cu Țara, prilej cu care va da citire Declarației de Unire și va înmâna diplomele de cetățean de onoare unor personalități aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, precum și unor sportivi suceveni performeri mondiali. El a arătat distincțiile vor fi acordate pentru Monica Terteliu-Băițan și Roxana Filip, medici la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și conf. univ. dr. Andrei Lobliuc de la Universitatea ”Stefan cel Mare” , precum și sportivilor suceveni Geanina-Elena Beleagă, Sergiu Vasile Bejan, Andrei Cîmpan, Ionela-Livia Cozmiuc, Maria-Magdalena Rusu și Maria Tivodariu.

Președintele CJ Suceava a spus că acest moment va fi urmat de o depunere de jerbe de flori la bustul lui Iancu Flondor din zona Palatului Administrativ. „Vom participa apoi la dezvelirea bustului generalului Iacob Zadik, încă o personalitate care a avut un rol important în Unirea Bucovinei cu România”, a adăugat Flutur. El a spus că de la ora 11:00 va avea loc inaugurarea Monumentului „Turnul Unirii” de la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Suceava, care va fi un moment unic coordonat de preotul Viorel Ioan Vârlan.

Manifestările vor continua, la ora13:00, la Mitocu Dragomirnei, unde șeful administrației județene va fi prezent la un eveniment special organizat în fosta localitate de graniță între Bucovina și vechiul Regat.

„Tot de Ziua Bucovinei, la ora 15:00, în cadrul unui eveniment voi premia elevi din învățământul preuniversitar din județul Suceava, ocazie cu care va avea loc și un program artistic susținut de elevii Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava.

La ora 18:00, alături de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, voi participa la aprinderea luminilor din bradul de Crăciun, situat în centrul municipiului, ocazie cu care va avea loc și un spectacol susținut de Ansamblul Artistic Profesionist "Ciprian Porumbescu" Suceava”, a transmis Gheorghe Flutur.

Pe de altă parte, el a amintit că va fi prezent, pe 1 Decembrie, la ceremonia militară și religioasă organizată de Ziua Națională a României în Piața Tricolorului din centrul municipiului Suceava, începând cu ora 12:00.