Adolescentului care a fost surprins de tren, marți dimineață, în timp ce traversa trecerea peste calea ferată în apropiere de Gara Vatra Dornei Băi i-a fost replantat piciorul amputat de tren. Conform medicilor de la Spitalul Sf. Maria din Iași, în urma unei intervenții care a durat 13 ore, efectuată de echipa de la Chirurgie pediatrică, băiatului în vârstă de 15 ani i-a fost replantată gamba amputată, i-a fost îndepărtată splina ruptă în urma accidentului, iar pentru leziunile cranio-cerebrale și toracice s-a optat pentru tratament conservator. Medicii au intrat în sala de operație marți după-amiază la ora 14.00 și au ieșit miercuri dimineață, la ora 3.00.

Pacientul a fost preluat marți de la Vatra Dornei de un elicopter SMURD și a fost transportat la Spitalul Sf. Maria, din Iași, unde a fost internat în secția de Chirurgie Plastică. A fost diagnosticat cu politraumatism, șoc hemoragic, amputație membrul inferior stâng la nivelul treimii proximale a gambei, traumatism cranio-cerebral cu hemoragie subarahnoidiană, fractură de omoplat, fracturi de coaste 7-9, hemotorax și ruptură de splină cu hemoperitoneu.

„Momentan copilul se află în serviciul ATI, se continuă terapia suportivă maximală inițiată încă din momentul internării. Evoluția este lent favorabil”, au precizat reprezentanții spitalului.

Reamintim că marți dimineață, în jurul orei 7.40, băiatul a fost lovit de trenul Regio 5702 Ilva Mică – Suceava, care la acea oră intra în Gara Vatra Dornei Băi. Mecanicul de locomotivă le-a relatat polițiștilor că a claxonat cu fluierul locomotivei la apropiere de pasaj, însă tânărul nu a avut nici o reacție. Mecanicului i-a fost imposibil să oprească garnitura pe loc. În mod cert, tânărul nu a văzut că vine trenul și nici nu l-a auzit. Avea gluga trasă pe cap, iar un martor le-a spus polițiștilor că avea și căști pe urechi.