Terenurile de zgură de la Complexul Sportiv „Unirea” au găzduit zilele trecute un turneu de Categoria Silver din Circuitul Național „Sportya”. Ca de obicei, pe tabloul de concurs s-au aflat tenismeni amatori din Suceava și din județele învecinate. Pentru o triere echilibrată a participanţilor, competiția a fost structurată de către organizatori pe trei niveluri de valoare în proba de simplu.

Tabloul de concurs de la Nivelul 5 a fost disponibil tenismenilor începători, în timp ce nivelurile 6 şi 7 s-au adresat practicanţilor acestui sport din ce în ce mai avansaţi. În programul Cupei Select a existat și un turneu de dublu, de Nivelul 6.
Astfel, întrecerea de simplu de la Nivelul 5 a fost câștigată de Ioan Ianis Șutu, după ce a trecut în meciul decisiv de Gabriel Oanea. Podiumul a fost completat de alți doi suceveni, este vorba de Robert Darea și Cătălin Juravle.

La Nivelul 6, campion s-a încoronat humoreanul Iulian Pintilie, care a dispus în finală de localnicul Alin Leuciuc. Un parcurs bun au mai reușit Constantin Bălan (Gălănești) și Alexandru Moscu (Iași), care s-au oprit în semifinale.

Finala de la Nivelul 7 a fost una fără istoric și s-a încheiat cu victoria foarte tânărului Maximilian Nicoară, care l-a învins cu 6-3, 6-2 pe botoșăneanul Dan Vlădeanu. În careul de ași al categoriei și-au mai făcut loc semifinaliștii Mihai Tipu (Suceava) și Gheorghiță Șestac (Gura Humorului).

În ce privește concursul de dublu, câștig de cauză a avut perechea Constantin Bălan (Gălănești) / Olivian Brandis (Suceava), care a trecut greu, în finală, cu 4-6, 6-4, 10-4, de cuplul sucevean Cristi Roman / Costel Chelariu.