O tânără în vârstă de 20 de ani a ajuns în arestul poliției județene, reținută pentru 24 de ore, după ce a fost depistată la volan deși nu are permis de conducere și pe deasupra mai era și băută.

Este vorba de unul din cele două cazuri de tinere fără permis prinse la volan de polițiști în weekendul trecut.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe raza satului Negrileasa, comuna Stulpicani, polițiștii au oprit pentru control un autoturism marca Mercedes Benz, care rula pe direcția spre Stulpicani. La volan era o tânără, ulterior stabilindu-se că este vorba de Andreea S., în vârstă de 20 de ani, localnică.

Tânăra nu deține permis de conducere pentru nici o categorie, iar etilotestul a indicat concentrația de 0,44 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Tânăra în vârstă de 20 de ani a fost condusă la Spitalul orășenesc Gura Humorului, unde i s-au recoltat probe biologice pentru confirmarea alcoolemiei în sânge. Probele biologice au confirmat că alcoolemia se încadrează la infracțiune.

Prin urmare, s-a constatat o dublă infracțiune la regimul rutier comisă de aceeași persoană, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului. Așa cum se procedează de regulă în cazurile de cumul de infracțiuni la regimul rutier, polițiștii nu au făcut vreo discriminare și au emis ordonanță de reținere pentru 24 ce ore și în cazul acestei tinere.

Din păcate, chiar dacă se întâmplă mai rar, nici femeile nu fac excepție de la obiceiurile proaste și periculoase privind conducerea fără permis, sub influența alcoolului.
Ancheta continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.