Kids Rubik a lansat proiectul „Atelierul de Mărțișoare”, pentru susținerea lui Ștefan Cristian Romașcan, în vârstă de 9 ani, care a fost diagnosticat toamna trecută cu leucemie limfoblastică acută. Proiectul este susținut și de Fundația Umanitară Nord 2001 - Sânge pentru România.
„Atelierul de Mărțișoare” se va desfășura pe 20 ianuarie 2023, în intervalul orar 16:30 - 18:00. Prețul de intrare la atelier este de 35 de lei și include toate materialele de lucru. Copiii de la After School  - Kids Rubik beneficiază de un preț special, de 25 lei. Atelierul este adresat copiilor cu vârste între 6 și 14 ani. Pentru detalii și înscrieri, datele de contact sunt : +40 748 762 789, kidsrubikafterschool@gmail.com. Locurile sunt limitate. „Participarea la atelier vă poate aduce multă voie bună și împlinirea dată de satisfacția de a ajuta”, spun reprezentanții Kids Rubik, care le propun participanților modelarea de mărțișoare și păstrarea vechilor tradiții ale mărțișorului, realizarea de cadouri de primăvară personalizate pentru cei dragi, dezvoltarea creativității și îndemânării, dezvoltarea inteligenței sociale și emoționale interacționând cu alți participanți, implicarea în proiecte sociale. O parte dintre mărțișoarele realizate la atelier vor fi vândute în ediția de mărțișor a Târgului „Carte, dulce carte!”, ce se va desfășura începând cu 11 februarie 2023. Toți banii strânși vor fi donați pentru Ștefan Cristian Romașcan. „Împreună trăim bucuria Mărțișorului și a faptei bune. Noi vom fi acolo! Vă așteptăm să meșterim magie, împreună, pentru Ștefan”, este mesajul organizatorilor.

 Vă reamintim că anul trecut și Asociația Teona Ariana Suceava a demarat o campanie umanitară pentru Ștefan Romașcan, care pe fondul unei tulburări respiratorii a ajuns, pe 28 octombrie 2022, la Spitalul Județean Suceava, de unde a fost trimis, în regim de urgență, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, cu diagnosticul leucemie limfoblastică acută.

 „Viața familiei Romașcan a devenit zbucium din momentul în care medicii l-au diagnosticat pe Ștefan cu leucemie. Părinții lui Ștefan au fost puși în situația de a lupta cu toate mijloacele pentru viața copilului lor. De la nevoia de a asigura traiul zilnic pentru cei 3 copii ai lor, mama și tata se împart acum între spital, muncă și copii și fac totul că să îl țină în viață pe Ștefan. Trauma este a întregii familii, cu siguranță”, ne-au spus inițiatorii campaniei umanitare.

Ștefan este un copil curajos, puternic și optimist, își dorește să se facă bine și luptă pentru asta, acesta fiind un aspect foarte important pe calea vindecării. Însă, acum are nevoie de ajutor, are nevoie de speranța că va mai putea juca din nou fotbal, că va ieși din nou la joacă cu colegii, că va merge la școală fără suferință, așa cum o făcea până acum. Kids Rubik a lansat proiectul „Atelierul de Mărțișoare”. Alăturați-vă acestei inițiative și ajutați. Ajutându-l, fiecare după posibilități, putem să-i redăm speranța la o viață normală, fericită, așa cum merită orice copil. Vă reamintim că puteți face o faptă bună participând la „Atelierul de Mărțișoare”, vineri, 20 ianuarie 2023, în intervalul orar 16:30 - 18:00. Prețul de intrare la atelier este de 35 de lei.