Pentru anul 2023, Primăria Municipiului Suceava dorește să majoreze cu câte 500.000 de lei finanțarea echipelor locale de fotbal și handbal. Așadar, CSU din Suceava ar trebui să primească 3,5 milioane, iar Foresta 3 milioane de lei.

Singura incertitudine ar fi că, începând din acest an, în urma modificărilor operate în Legea Educației Fizice și Sportului, primăriile sunt obligate să aloce cel puțin 30% din bugetul pentru sport către activitățile de copii și juniori.

„Trebuie să vedem cum vom îndeplini această cerință. Din discuțiile cu conducătorii cluburilor, aceștia ne spun că banii alocați de către municipalitate sunt necesari doar pentru desfășurarea activității echipelor de seniori. Ar fi un efort prea mare pentru primărie să mai plătească separat încă 2 milioane de lei, așa că încercăm să căutăm soluții. Ne vom consulta cu partea juridică, acolo unde se fac aceste proiecte, ne vom interesa cum se procedează în alte părți și sper să găsim rezolvarea acestei situații”, a declarat primarul Ion Lungu.

În afară de fotbal și handbal, municipalitatea intenționează să finanțeze cu 500.000 de lei și Clubul Sportiv Municipal.

„La CSM apare altă problemă, în condițiile în care aceste proiecte de finanțare pe Legea 350 au nevoie de o cofinanțare de 10 la sută din partea beneficiarului. Și o să vă dau acum un exemplu concret. Anul trecut, aveam pregătiți la un moment dat 250.000 de lei ca să-i virăm echipei de rugby, dar cei de acolo ne-au cerut să le dăm doar 40.000, pentru că nu-i pot justifica. Pentru că nu sunt club privat, Ministerul Sportului ar trebui să le asigure cofinanțarea și n-o face, așa că practic ne învârtim în cerc”, a precizat edilul Sucevei.