Șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava, doctorul Anca Ababneh Dumitrovici, a fost reținută în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, în noaptea de joi spre vineri, în urma acțiunii ofițerilor de la Serviciul Județean Anticorupție Suceava.

Nu sunt comunicate încă date oficiale, însă cert este că a fost organizat un flagrant pentru luare de mită, joi după-amiază. După flagrant au urmat ore de audieri și de percheziții prin birouri, prin ambulatoriul Secției de Oncologie și chiar în mașina doctorului.

Nu avem încă date certe despre valoarea mitei, însă din datele pe care le avem nu este vorba de o sumă mare. Asta însă nu schimbă însă prea mult situația din punctul de vedere al infracțiunii.

Acțiunea polițiștilor de la Anticorupție se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava și a plecat foarte probabil de la un denunț al unui pacient.

În ultimele săptămâni au circulat destul de intens unele informații cu privire la pacienți oncologici care s-ar fi plâns că li s-a cerut șpagă la modul grosolan.

În anul 2019, Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a fost primul din România care a fost certificat oficial că a implementat sistemul de management anticorupţie. Dacă acum câțiva ani, pe vremea vechii conduceri, se ajunsese ca mesajele antișpagă să fie afișate vizibil, iar fenomenul să fie în scădere, se pare că în ultima perioadă lucrurile s-au schimbat în rău. Și asta nu doar în cazul punctual al unei secții.