Ilie Marcel Şerbiuc, bărbatul originar din satul sucevean Sf. Ilie și care este principalul suspect de uciderea unei fetițe de 12 ani al cărei cadavru l-a ascuns în lada unei canapele, ar fi făcut declarații halucinante în fața anchetatorilor.

Sursa este un avocat implicat în caz, citat de news.ro și de Libertatea.
Ilie Marcel Șerbiuc le-ar fi spus anchetatorilor că fata în vârstă de 12 ani l-a lovit, iar el a ripostat și a lovit-o și el peste faţă. Fata s-ar fi lovit în cădere de cadă.

„Din lovitura suferită, aceasta a început să sângereze pe gură, iar el s-a speriat, a luat un şiret şi a strangulat-o. A curăţat casa, apoi a pus cadavrul în saci şi l-a pus sub pat. A luat apoi bijuteriile fetei şi le-a amanetat”, a relatat avocatul Adrian Cuculis.

 

·        Faptele ar fi avut loc în perioada Paștelui

Anamaria Constantin, fetița în vârstă de 12 ani, a dispărut în perioada Paștelui, împreună cu mama ei, care avea o relație de concubinaj cu Marcel Ilie Șerbiuc. Fata era în custodia tatălui biologic, dar mama sa avea dreptul să o vadă periodic. Mama și-a luat fetița și ar fi dus-o într-un apartament închiriat de concubin, respectiv locul în care a fost descoperit trupul. La un moment dat, mama și fiica nu au mai fost de găsit, fiind date dispărute imediat după Paște.

Timpul a trecut, fără ca Poliția să le găsească pe cele două. Totul a ieșit la iveală la începutul lunii iunie, când proprietarul unui apartament oferit spre închiriere în ultima perioadă a dat peste un cadavru în putrefacție, în lada unui pat.

În scurt timp, în cadrul anchetei, polițiștii de la ”Omoruri” au făcut legături cu cele două dispariții. 

Expertiza genetică a confirmat că este vorba de trupul fetei de 12 ani, dată dispărută de mai multă vreme. Identitatea i-a fost stabilită prin compararea cu ADN-ul tatălui biologic. Fata ar fi fost ucisă în perioada sărbătorilor de Paște, probabil prin ștrangulare.

Marcel Ilie Șerbiuc a fost văzut părăsind în grabă acel apartament. Cum mama fetei a dispărut și ea și nu a anunțat nimic, evident că este și ea suspectă.

Între timp femeia, mama fetei, a fost identificată și audiată. Femeia a declarat că ultima oară bărbatul a rămas singur cu fetiţa, spunând că o duce acasă la tatăl ei biologice, conform înțelegerii.

 

·        Șerbiuc și-a bătut măr fosta iubită, dar a rămas cu cazierul curat

Cotidianul Libertatea a dezvăluit că Marcel Ilie Șerbiuc are antecedente violente clare. Acum câțiva ani, când era acasă, la Sf. Ilie, el a avut o relație cu o fată mult mai tânără, elevă în clasa a XII-a. Când fata a vrut să-l părăsească, individul a devenit agresiv. La un moment dat a bătut-o atât de tare pe fosta iubită încât aceasta a avut nevoie de 25 de zile de spitalizare.

Șerbiuc a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de loviri și alte violențe, fiind condamnat de Judecătoria Suceava la 9 luni de închisoare cu suspendare.

La Curtea de Apel Suceava, unde urma să se judece faza finală a procesului, victima, între timp căsătorită și plecată în străinătate, a acceptat să se împace cu autorul, astfel că procesul penal a încetat.