Ediția 2023-2024 a Ligii Naționale de handbal masculin a început miercuri, cu duelul dintre CSM Sighișoara, echipă nou promovată în primul eșalon, și CSM Constanța, una dintre formațiile tari ale campionatului. Trupa gazdă a dat o replică neașteptat de dârză în confruntarea cu deținătoarea Cupei României, dobrogenii impunându-se greu, cu 25-24.

Grosul partidelor se vor juca duminică, runda inaugurală a Ligii Zimbrilor urmând să se încheie luni, 28 august, cu Derbiul Moldovei, confruntarea CSU Suceava - CSM Bacău urmând să aibă loc cu începere de la ora 17.30, în sala „Dumitru Bernicu”. Partida va putea fi urmărită și la TV, fiind transmisă în direct de PRO Arena.

Universitarii așteaptă încrezători noua ediție de campionat, în condițiile în care au arătat o formă bună la Final Four-ul Cupei României, disputat în Capitală, la finalul săptămânii trecute.

Față de sezonul precedent, în lotul pregătit de Petru Ghervan, Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei nu se mai găsesc în prezent portarul Paul Simulescu, plecat la CSM Vaslui, și centrii Daniel Stanciuc, ajuns în curtea campioanei Dinamo, și Irakli Kbilashvili, transferat de Potaissa Turda.

În locul lor au fost aduși portarul Mihai Merlă (CSM București) și interii Eduard Iordachi (HC Buzău) și Aron Dedu (CSM Odorhei). Ca noi transferuri pot fi considerate recuperările lui Alex Dascălu și Claudiu Lazurcă, care vin după perioade lungi de inactivitate. Doi jucători accidentați mai au „alb-albaștrii” în acest moment, Adrian Tîrzioru și Pavel Loic, care sunt așteptați să revină pe teren în maximum trei săptămâni.