Verificarea în teren, neanunțată, a lucrărilor de investiții, duce uneori la situații stânjenitoare sau măcar hilare.

Astfel s-a întâmplat și când viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a mers în teren pentru a vedea lucrările de modernizare a străzii Grădinilor, cea care va asigura accesul auto către Parcul Șipote.

„Uitați-vă ce se muncește, cu fundul pe bordură. Cum opresc, să vezi cum îi apucă hărnicia pe toți!”, a spus Lucian Harșovschi, care a surprins în filmare muncitorii odihnindu-se pe bordură, cu roabele lângă ei.

„Așteptăm o mașină”, au spus muncitorii, care au sărit imediat în picioare și și-au căutat de treabă. Nici responsabilul de lucrare din partea primăriei nu era atunci în teren, dar a apărut rapid, explicând că a fost acolo până de curând și abia plecase.

Șeful de echipă a precizat că oamenii săi așteptau o mașină cu borduri, pentru ca după amplasarea acestora să se treacă la asfaltarea străzii.

Acesta a semnalat că la unele proprietăți sunt probleme legate de accesul de pe strada aflată în curs de modernizare, fiind îndemnat să găsească soluții adaptate de la caz la caz, pentru ca oamenii să se bucure de investiție, nu să le pară rău.

 ”Din păcate, vorbim de o stradă foarte îngustă, cu o lățime între 2,5 și 3 m și o lungime de 159 de metri, care începe din str. Mirăuți și se termină la Parcul Șipote”, a explicat Lucian Harșovschi, care a remarcat cât de frumos se vede de acolo Cetatea de Scaun a Sucevei.

„Facem strada Grădinilor în principal pentru proiectul european pentru Parcul Șipote. Pe aici să fie un acces și o parcare”, a spus viceprimarul, care a revenit și după ce s-a turnat stratul de binder pe această stradă, pentru a arăta ce a rezultat.