Zona centrală a municipiului Suceava, cuprinsă între strada Mitropoliei și Biserica ”Sfântul Dumitru”, va fi reamenajată din punct de vedere arhitectural-urbanistic. În acest scop, conducerea municipalității sucevene a discutat cu Ordinul Arhitecților din România, care va organiza un concurs de soluții.

Anunțul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a spus că adeseori a auzit nemulțumiri ale unor suceveni vizavi de cum a fost modernizată esplanada centrală a municipiului, chiar de soluția proiectanților a fost una similară cu cea din mari orașe europene.

„Spre surprinderea mea, reacții similare am văzut vizavi de modernizările din Cluj și Oradea, care sunt date de mulți ca exemple de bună-practică și au numeroase premii obținute pentru proiectele respective” a spus Lungu.

Edilul Sucevei vrea ca pentru modernizarea zonei cuprinse între strada Mitropoliei și Biserica "Sfântul Dumitru" să aibă mai multe variante propuse de specialiști, iar cea mai bună să fie pusă în aplicare.

„Am participat la Zilele Culturii Urbane Sucevene, de la Uzina de apă, organizat de Ordinul Arhitecților filiala Nord-Est, unde am discutat cu arhitecții și specialiștii în urbanism despre reamenajarea zonei centrale a orașului, pe porțiunea cuprinsă între strada Mitropoliei și Biserica <Sfântul Dumitru>. Am convenit ca municipalitatea suceveană să organizeze un concurs de soluții prin Ordinul Arhitecților din România, să găsim soluția arhitecturală cea mai profesionistă pentru regenerarea urbană a piațetei centrale, demnă de un oraș care face parte din primele 100 de orașe europene”, a spus Ion Lungu.

Municipiul Suceava a fost selectat pentru a face parte din programul „100 de orașe europene inteligente și neutre climatic”, alături de municipiul Cluj-Napoca și municipiul București - sector 2.