Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat un transport agabaritic de la Constanța cu punct final vama Siret. Transportul a plecat joi din portul Constanța și va ajunge pe 2 septembrie în vama cu Ucraina de la Siret. Transportul va avea ca traseu Constanța– A4 – Murfatlar – DN3 – Medgidia – DN22C – Intersecție DN22C cu DJ224 – Intersecție DN2A cu DJ223 - Giurgeni – DN2A – Urziceni – DN2 – Adjud –  Moțca–Varianta de Ocolire Suceava – DN2 - Siret PTF. Vehiculul de mari dimensiuni transportă un transformator.

Lățimea maximă a vehiculului este 4,15 m, masa totală este de 310 tone, lungimea de 56 m și  înălțimea de 5,8 m. Potrivit CNAIR, viteza de deplasare va fi adaptată condițiilor de trafic, iar potrivit prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri de gabarit este de 70 km/oră.

Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de poliția rutieră, iar vehiculul va fi însoțit de autovehicule de însoțire autorizate și de echipaje ale poliției rutiere.