Polițiștii de la Vatra Dornei au luat măsura reținerii în arest pentru 24 de ore a unui bărbat din Poiana Stampei care a provocat un accident cu motocicleta, prin neacordare de prioritate. Bărbatul a ajuns în arest pentru două infracțiuni, respectiv conducere fără permis și conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

Miercuri, 23 august, în jurul orei 17.00, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată de către un șofer că un motociclist a intrat în mașina lui, pe raza comunei Coșna. 

Din cercetări a rezultat că un localnic din Poiana Stampei, Ioan V., a condus motocicleta KTM tip Enduro pe drumul județean 172 D, pe raza comunei Coșna, iar când a ajuns la intersecția cu DN 17 (șoseaua principală care leagă Suceava de Ardeal) nu a fost atent la trafic și a ieșit în fața unui Audi condus regulamentar pe direcția de la Bistrița spre Vatra Dornei.

Din fericire, motociclistul nu a suferit leziuni în urma impactului.

În urma verificării bazei de date, polițiștii au constatat că cel care a condus motocicleta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie, iar autovehiculul nu este înregistrat sau înmatriculat.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.

Deși accidentul nu a avut consecințe grave, polițiștii Compartimentului Rutier Vatra Dornei au decis să ia măsuri preventive pentru a preîntâmpina și alte accidente de acest gen provocate de tineri care se urcă pe motociclete fără a avea permis de conducere.    

Bărbatul din Poiana Stampei a fost pus sub acuzare pentru cele două infracțiuni amintite mai sus și transportat, sub escortă, în arestul Poliției Județene, unde a fost încarcerat.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.