O casă din Straja a fost distrusă de un incendiu care a izbucnit miercuri seară, din primele cercetări ale pompierilor rezultând că focul a fost pus intenționat.

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și cei ai Detașamentului Rădăuți au intervenit la fața locului cu trei autospeciale de stingere. Sprijin a venit și de la echipajele de pompieri voluntari de la Straja și Bilca.

Pompierii au găsit un incendiu care se manifesta generalizat la acoperișul unei case de locuit, cu pericol de propagare și la construcțiile învecinate.

Incendiul a fost localizat la nivelul acoperișului, însă pagubele sunt mari.

Pompierii au transmis că au ars acoperișul casei de locuit și al unei anexe, corp comun, pe o suprafață de aproximativ 160 de metri pătrați și s-au degradat bunuri din interiorul acestora:

”Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Din fericire, nu s-a înregistrat victime (casa nefiind locuită în momentul izbucnirii incendiului), iar pompierii au salvat locuințele învecinate”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava.

Pompierii și polițiștii vor continua cercetările pe timp de zi, în încercarea de a stabili împrejurările exacte în care a izbucnit focul.