Grădinița „Prichindel” a găzduit joi, 6 iunie 2024, o acțiune din cadrul proiectului „Erasmus+ Libertec”, dedicat îmbunătățirii competențelor digitale ale educatorilor și profesorilor preșcolari.
Evenimentul a fost coordonat de directoarea Grădiniței ”Prichindel” din municipiul Suceava, prof. Dorina Dunăreanu, și a reunit experți în educația timpurie din Suceava, care au împărtășit cunoștințele și experiențele lor legate de digitalizarea educației preșcolare.
Printre invitați s-au numărat inspectorul pentru educație timpurie, prof. Daniela Raileanu, și asistentul universitar doctor Ionuț Croitoru, ale căror intervenții au subliniat importanța actualizării competențelor digitale pentru cadrele didactice din acest segment educațional.
Directoarea Dorina Dunăreanu a declarant că proiectul, desfășurat în parteneriat cu Portugalia, Spania și Italia, pune accent pe actualizarea abilităților necesare pentru a face față cerințelor moderne în activitățile pedagogice și procedurile manageriale pentru copiii cu vârste între 0 și 6 ani.
Speakerii Paraschiva Gheață, Carmen Ilie, Roxana Burdujoc și Daniela Costea au prezentat diverse aspecte ale proiectului „Libertec”, evidențiind modul în care noile tehnologii pot fi integrate în activitățile educative, pentru a îmbunătăți procesul de învățare și managementul educațional.
În cadrul proiectului „Libertec” s-au organizat multiple conferințe și evenimente similare în toate țările partenere, promovând un ghid practic și rezultatele obținute. Aceste evenimente au fost esențiale pentru a disemina informațiile și a încuraja implementarea noilor metode în diferite instituții de învățământ preșcolar, spun participanții.
Prin această inițiativă, a mai completat directoarea Grădiniței „Prichindel”, educatorii și profesorii preșcolari au posibilitatea de a-și actualiza competențele digitale, esențiale în era tehnologiei. Acest lucru nu doar că îmbunătățește calitatea educației oferite copiilor, dar și pregătește cadrele didactice să răspundă mai eficient provocărilor actuale și viitoare.
Evenimentul de la Grădinița „Prichindel” a demonstrate, afirmă organizatorii, „angajamentul comunității educaționale din Suceava de a adopta și implementa cele mai bune practici în educația timpurie, asigurând astfel un start solid în viață pentru cei mai mici dintre noi”.
Comentarii