O femeie în vârstă de 51 de ani din municipiul Suceava este cercetată penal sub suspiciunea de fraudă la vot, după ce Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV) a semnalat că aceasta a votat la Slatina fără să fie înscrisă pe listele electorale. Duminică dimineață, în jurul orei 10.00, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată de către dispeceratul IPJ Suceava ca urmare a unei semnalări electronice SIMPV cu privire la faptul că un alegător a votat la nivelul unei secții fără a fi înscris pe listele electorale.

Din cercetări s-a constatat că în ziua alegerilor, la o secție de votare de pe raza comunei Slatina s-a prezentat o femeie care i-a prezentat operatorului sistemului informatic SIMPV o carte de identitate pe care avea aplicată o viză de flotant pe raza localității Slatina, comuna Slatina. Sistemul informatic a sesizat că persoana în cauză nu este înscrisă pe lista electorală permanentă, însă comisia a stabilit că femeia depusese anterior,  în termenul legal, o cerere de înscriere pe lista electorală la nivelul primăriei comunei Slatina care a fost aprobată în timp util și transmisă.

Asociind situația unei erori a sistemului informatic, președintele secției de votare i-a permis femeii să voteze, fiind înscrisă pe listele electorale suplimentare.

În urma interogării portalului web al Autorității Electorale Permanente a rezultat faptul că femeia figurează însă pe listele permanente ale unei secții din municipiul Suceava, unde are domiciliul permanent. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot, acesta urmând a fi soluționat procedural prin unitatea de parchet competentă.