Atribuirea mandatelor de consilieri județeni pe baza procentelor obținute la alegerile locale de duminică arată o componență tricoloră a viitorului deliberativ local. PSD a obținut 41,60% din voturi și va avea 17 consilieri și președintele Consiliului Județean; PNL a avut 37,10% din voturi, care îi aduc 15 mandate de consilieri, iar AUR, cu 9,28% din voturi, a obținut 3 mandate direct și încă unul la redistribuire. Nu au obținut suficiente voturi pentru a obține un mandat de consilier Alianța Dreapta Unită – 6,77% și i-ar fi trebuit 8%, SOS- 3,19%, PUSL- 1,13% și Partidul Patrioților- 0,89%.

Noul președinte al Consiliului Județean Suceava va fi, din toamnă, social-democratul Gheorghe Șoldan. PSD îi va avea în deliberativul județean pe: Larisa Blanari, Gabriel Matei, Cristian Macsim, Andrei-Ionuţ Cristof, Iuliana Fuior, Cezar Ioja, Nicolae Robu, Vasilică-Sorinel Luchian, Gheorghe Vatamanu, Doiniţa-Nela Cocriş, Ioan Corjuc, Iulian-Cezar Darabă, Stelian Simerea, Elena Juravle, Adrian-Radu Rey, Constantin-Cristian Muşilă, Ilie-Cătălin Fediuc.

De la PNL, cei 15 consilieri județeni sunt: Gheorghe Flutur, Irina Vasilciuc, Niculai Barbă, Elena Tătăranu, Otilia Clipa, Tudor Plăcintă, Ioan Badeliţă, Silviu-Cătălin Tibeică, Mihai Cioată, Daniela Mitrea-Muntean Rozmeni, Marin-Gheorghe Niță, Vasile Tofan, Radu Dominte, Tudorel-Constantin Titianu și Gabriel-Gheorghe Harja.

De la AUR, primul pe listă este primarul în funcție și reales de la Bosanci, Neculai Miron. Este de așteptat să renunțe la mandatul de consilier județean în favoarea celui de primar, astfel că în Consiliul Județean vor fi Ionel Vasiliu, Daniel Prelipcean, Daniel Ursachi și Gabriela-Iuliana Sadoschi.