Larisa Blanari, singurul candidat sucevean de pe buletinele de vot pentru Parlamentul European, a reușit un scor mai bun decât cel obținut la nivel național de alianța PSD-PNL.

Mai exact, Larisa Blanari a fost votată de 159.943 de alegători din județ, ceea ce în procente înseamnă 55,89, care plasează Suceava pe locul cinci la nivel național.

Raportat la media națională, care este de 48,55%, rezultatul din județul Suceava este mai mare cu aproape 8 procente.

„Vreau să vă mulțumesc din toată inima tuturor celor care ați ales să-mi acordați votul vostru și să susțineți echipa PSD la aceste alegeri.

Această victorie nu ar fi fost posibilă fără implicarea și devotamentul fiecăruia dintre voi.

Încrederea pe care ne-ați acordat-o este o onoare și o responsabilitate totodată.

Fiecare vot a contat și a contribuit la succesul nostru comun.

Rezultatul obținut este o dovadă clară a sprijinului vostru pentru viziunea și proiectele noastre de a dezvolta județul Suceava.

Pentru o echipă de europarlamentari care să obțină cât mai multe fonduri europene pentru România și să se lupte pentru drepturile românilor în Europa.

Împreună cu echipa PSD Suceava, vom continua să ne implicăm cu dedicare și responsabilitate pentru a aduce schimbările pozitive pe care ni le dorim cu toții.

Sunt recunoscătoare pentru fiecare moment de susținere, pentru fiecare încurajare și pentru fiecare vot.

Atât eu, cât și colegii mei, în frunte cu președintele Consiliului Județean, Gheorghe Șoldan, cu primarii social-democrați, consilierii locali și județeni ai PSD Suceava, vom face tot posibilul pentru a transforma în realitate așteptările voastre”, a transmis Larisa Blanari.

În urma rezultatelor de la alegerile din 9 iunie, Larisa Blanari, care este și președintele Organizației Județene de Femei din PSD Suceava, se pregătește să își preia din toamnă mandatul de deputat în Parlamentul României.

Aflată pe locul 5 pe listele de acum 4 ani, Larisa Blanari va deveni deputat după ce două persoane care au câștigat alegerile își vor prelua noile funcții. Este vorba de Gheorghe Șoldan, care va prelua funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, și de Vlad Popescu Piedone, care a câștigat alegerile pentru funcția de primar al Sectorului 5 București.

A doua persoană care va ajunge în Camera Deputaților este medicul Tiberius Brădățan.