Cupa României va rămâne încă un an la Liteni, după ce formația Viitorul, deținătoarea trofeului, a câștigat finala jucată pe stadionul Areni, vineri după-amiază, împotriva celor de la Juniorul Salcea. Așa cum se preconiza, partida a fost una foarte echilibrată, fiind decisă în urma loviturilor de departajare. Echipa din Salcea, pregătită de Paul Bosancu și Andrei Cârnăreasa, a început foarte bine întâlnirea, izbutind să deschidă scorul în secunda 40, prin N. Parasca, care s-a infiltrat foarte bine pe partea dreaptă.

Viitorul a fost foarte aproape de egalare în minutul 4, atunci când lovitura liberă executată de Mitoșeriu a lovit transversala, mingea a căzut dincolo de linia porții, după care a revenit în teren, de unde a fost reluată în plasă de către Codău, care a fost semnalizat însă în poziție de ofsaid. 1-1 s-a făcut după aproape o oră de joc, în urma unei execuții nefericite a lui Antonesei, care a deviat în propria poartă un șut centrare al lui Codău.

În minutul 69 Salcea a trecut din nou în avantaj, Malanca punctând cu un șut pe jos, care l-a surprins pe experimentatul Curileac.

Același Codău avea s-o readucă în meci pe echipa din Liteni antrenată de către Demis Maranda și Cătălin Holca în minutul 78, după ce i-a luat fața lui Cucoș și a fructificat la colțul scurt o centrare perfectă, în gura porții, trimisă de Mitoșeriu.

După 2-2 în timpul regulamentar de joc s-a trecut direct la executarea loviturilor de departajare, unde Viitorul a înscris de patru ori, prin Sahru, Mitoșeriu, Maftei și Lungu, iar Juniorul a fructificat doar trei penaltiuri, prin Ferariu, Bumbac și N. Parasca. Au ratat Gheorghiciuc, respectiv Zamă și Tomescu.

Viitorul Liteni: Curileac – V. Răzlog, Lungu, Mitoșeriu, Sahru, Gheorghiciuc, Rusu, Nuțescu, Maftei, Codău, Stancoschi. A mai intrat Pelepco.

Juniorul Salcea: Băiceanu – Dascălu, Bumbac, Vitu, Antonesei, Zamă, Ferariu, Barbir, Tomescu, N. Parasca, Malanca. Au mai intrat: Cucoș, Stănescu, Grumezescu.