Joi, 13 iunie, cu ocazia Sfintei Sărbători a Înălțării Domnului și a Zilei Eroilor Neamului, elevii, profesorii și părinții Școlii Gimnaziale ”Nicolae Stoleru” Baia au participat la o lecție vibrantă de istorie, în care au învățat despre eroi, recunoștință, respect, admirație, dragoste de neam, de țară și de valorile strămoșești.

Copiii au fost impresionați, căci și-au completat cunoștințele predate în clase, văzând ”pe viu” simbolurile neamului românesc: drapelul tricolor, purtat cu mândrie de cetățeni ai comunei, i-au admirat pe elevii din plutonul Școlii de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni, însoțiți de colonel Gheorghe Monoranu, l-au privit cu respect pe Dumitru Davidel, prim-vicepreședinte onorific al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Suceava, pe plutonier adjutant principal Sorin Chiriac, U.M Bălțătești, pe adjutant principal-șef Aldea Nelu, președintele sucursalei Cultul Eroilor Fălticeni, pe plutonierul adjutant-șef Petru Tudose, de la IGUSU Suceava.

„Haina militară le-a impus o admirație deosebită pentru ceea ce înseamnă și a însemnat armata română dintotdeauna, eroii țării și spiritul lor de sacrificiu...”, a transmis coordonatorul de proiecte și programe educative, prof. Mihaela Gogu.

La ceremonie au mai fost prezenți: primar Maria Tomescu, membrii Consiliului Local Baia, cei doi preoți parohi, Vasile Hrestic și Iustin Florin Rusu.