Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) a primit, săptămâna aceasta, vizita de evaluare din partea comisiei desemnate de ARACIS - Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superiorpentru autorizarea programului de Medicină (6 ani), a informat rectorul instituției, prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian.

Potrivit acestuia, din comisia de evaluare au făcut parte reprezentanţi ai Universităţilor de Medicină şi Farmacie din Cluj Napoca, Timişoara, Craiova şi Târgu Mureş.

Raportul şi concluziile evaluatorilor vor fi prezentate în cadrul comisiei de specialitate şi în consiliul general ARACIS, cel mai târziu până la finalul lunii iulie.

Mihai Dimian a mai adăugat că au fost apreciate, în mod deosebit, dotările de care dispune Universitatea şi Spitalului Clinic Judeţean, colectivul de cadre didactice medicale deja existent în cadrul universităţii, perspectivele deosebite de dezvoltare (10 posturi didactice scoase la concurs în cadrul facultăţii, construcţia unei noi clădiri dedicate exclusiv facultăţii, stadiul demersurilor privind transferul policlinicii CFR, etc.), precum şi necesitatea formării de cadre medicale pentru această regiune şi susţinerea fermă a propunerii din partea potenţialilor angajatori şi a administraţiei publice.

„Mulţumesc tuturor colegilor şi cadrelor medicale pentru efortul deosebit depus în ultimele luni pentru îndeplinirea tuturor standardelor necesare acestui program de studii, precum şi tuturor participanţilor la întâlniri pentru susţinerea acordată acestui demers.

Suntem conştienţi de responsabilitatea asumată prin iniţierea unui astfel de program şi luăm în considerare toate observaţiile şi recomandările care ni se fac. În acelaşi timp, sper ca şi progresele majore făcute de USV şi Spital, atât în ceea ce priveşte dezvoltarea bazei materiale cât şi atragerea de cadre didactice universitare în domeniul biomedical, să fie observate de cei care doresc să-şi exprime un punct de vedere în legătură cu acest subiect.

Ceea ce cred că ar trebui să fie evident pentru toată lumea este marea nevoie de medici în regiune şi distribuţia inegală a medicilor în România (în Bucureşti şi alte 5 judeţe se află mai mult de jumătate dintre medicii din România!)”, a mai completat rectorul Mihai Dimian.