Preşedintele Traian Băsescu a participat, luni, la lansarea unei emisiuni filatelice comune româno-ruse, şeful statului dând asigurări că lucrurile vor evolua pozitiv în relaţiile dintre cele două ţări.
  Evenimentul la care a participat şeful statului a prilejuit lansarea unei emisiuni filatelice româno-ruse având ca subiect monumente din cele două ţări aflate în patrimoniul UNESCO. Expoziţia filatelică în cadrul căreia a fost lansată emisiunea marchează 150 de ani de viaţă filatelică în România.

Emisiunea filatelică româno-rusă lansată cu acest prilej marchează, de asemenea, 130 de relaţii diplomatice între cele două ţări.

În discursul său, preşedintele Băsescu a spus că evenimentul marchează începutul unui alt tip de relaţie între cele două ţări, apreciind că timp de 130 de ani relaţiile diplomatice bilaterale au fost "adesea complicate".

În opinia şefului statului, evoluţiile relaţiilor dintre cele două state din ultimii trei ani arată că ambele ţări doresc să clarifice "nu relaţiile trecutului, ci cele ale viitorului". Băsescu a adăugat că discuţiile pe care le-a purtat cu Vladimir Putin arată dorinţa ca relaţiile dintre România şi Rusia să devină pragmatice şi bazate pe dorinţa de a găsi soluţii comune pentru rezolvarea problemelor bilaterale şi regionale.

"Vă asigur că lucrurile vor evolua pozitiv în relaţia dintre România şi Rusia", a spus Băsescu.