Zinedine Zidane a declarat, luni, că reprezentativa Franţei ar fi trebuit să învingă selecţionata României, în primul meci al grupei C la Campionatul European, deoarece la o astfel de competiţie este foarte important dacă începi cu o victorie, informează site-ul oficial al Euro-2008.
  "Problema a fost că trebuia să câştigăm primul meci. Este foarte important să începi bine la o astfel de competiţie: trebuia să învingem România deoarece următoarele partide erau cu Olanda şi Italia, aşa că trebuie să-i batem pe români. Sunt dezamăgit, aveam mari aşteptări. Mă aşteptam să fie mai bine, dar nu s-a putut însă sunt sigur că echipa Franţei are un viitor strălucit şi mai ales pentru CM din 2010", a declarat Zidane.

Zidane a apreciat că turneul final a fost unul cu meciuri fantastice şi a subliniat că a fost impresionat de rusul Andrei Arşavin.

Echipa preferată a fostului internaţional francez a fost Portugalia. "Este o echipă completă, are mulţi jucători buni, foarte puternici din punct de vedere tehnic şi foarte puternici în apărare. Au jucat contra Germaniei, o echipă foarte puternică şi care a jucat un meci perfect"", a spus Zidane, care se aşteaptă la meciuri foarte bune în semifinale.