Un poștaș din Sebeș, județul Alba, a fost reținut joi, în urma unei percheziții, fiind bănuit că nu a livrat, timp de o săptămână, corespondența mai multor persoane din oraș. Luna trecută, mii de plicuri, între care și citații de la instanțe, au fost găsite în subsolul Oficiului Poștal din Sebeș.

Polițiștii din Alba, coordonați de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeș, au făcut o percheziție acasă la un angajat al Poștei, unde au găsit și ridicat înscrisuri care dovedesc că acesta ar fi primit corespondența nelivrată la data de 11 iulie 2019.

Reprezentanții IPJ Alba spun că bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar vineri va fi prezentat procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș pentru dispunerea măsurilor legale.

Cazul vine după ce, la sfârșitul lunii iunie, peste 10.000 de plicuri care nu au ajuns la destinatari, între care și citații de la instanțe, au fost găsite în subsolul Oficiului Poștal din Sebeș și acasă la foști și actuali angajați, în urma unor percheziții. Atunci, opt persoane bănuite că nu și-au îndeplinit obligațiile de serviciu și nu ar fi livrat corespondența destinatarilor au fost reținute.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie 2018 - iunie 2019, poștașii nu ar fi înmânat destinatarilor corespondența expediată de către instanțele de judecată din municipiul Alba Iulia și ar fi semnat, în fals, în numele destinatarilor, dovezi și borderouri de livrare, primele fiind expediate ulterior instanțelor de judecată.

În replică, Poșta Română anunța că fiecare angajat este direct răspunzător pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea, iar dacă suspiciunile se vor adeveri, se vor lua măsuri drastice.