Alegerea unei combină frigorifice potrivite pentru casa ta este o decizie importantă, dar ce tip ar trebui să cumperi? Diferite modele variază în ceea ce privește capacitatea, dimensiunea, prețul și caracteristicile de stocare. Alegând mai întâi un stil în ansamblu, poți restrânge considerabil opțiunile și poți simplifica cumpărarea aparatului perfect.

În ghidul de mai jos îți vom explica toate tipurile existente de combină frigorifică, de la modelele obișnuite până la unități în stil american și încorporată.

 

Combină frigorifică freestanding

O combină frigorifică freestanding este cel mai popular tip, precum și cea mai ieftină și mai ușor de instalat. Aceasta constă dintr-o unitate de frigider plasată în partea superioară și o unitate de congelare inferioară, deși există modele în care acestea sunt plasate invers.

De obicei, acestea au o capacitate de 200 până la 300 de litri, care se întinde pe trei sau patru rafturi de frigider, două sau trei sertare în congelator și depozitare pe ușă.

 

Avantaje

O combină frigorifică freestanding este mult mai ușor de instalat decât stilurile integrate și mai ieftină. Facturile tale la energie electrică vor fi probabil mai mici în comparație cu alte tipuri de aparat frigorific.

De asemenea, poți muta cu ușurință combina frigorifică dacă decizi să te muți, ceea ce este mai dificil cu modelele integrate.

Fiecare marcă are numeroase modele oferite, cu o gamă de culori, dimensiuni și prețuri. De asemenea, poți alege raportul dintre frigider și spațiul congelatorului, în funcție de necesitatea depozitării mai multor alimente proaspete sau congelate.

 

Dezavantaje

Cel mai mare dezavantaj al modelelor independente este că opțiunile la prețuri mai mici pot fi puțin cam elementare ca design. De asemenea, este mai puțin probabil să obții funcții utile, cum ar fi tehnologia No Frost (fără îngheț) și funcțiile de răcire rapidă - cu excepția cazului în care alegi un model mai scump.

Comenzile sunt adesea de bază, cu afișaje simple și cadrane manuale cu termostat. Modelele independente au mult mai puțin spațiu de stocare decât alte tripuri.

 

Mărime standard

O combină frigorifică independentă are o dimensiune standard de 55 până la 65 cm lățime, 180 până la 190 cm înălțime și 60 până la 65 cm adâncime. Sunt disponibile modele puțin mai adânci sau mai înalte, dacă ai spațiu limitat sau dorești spațiu de stocare suplimentar.

Poți găsi chiar și modele de birou care se vor potrivi perfect sub blatul bucătăriei.

O combină frigorifică integrată poate fi mai subțire și mai compactă decât modelele standard, totuși.

 

Combină frigorifică încorporată

O combină frigorifică încorporată este similară cu modelele independente, dar concepută pentru a fi ascunsă de dulapurile din bucătărie. Acest lucru te poate ajuta să obții un aspect modern și neted în bucătăria ta.

 

Avantaje

Acest stil de combină frigorifică îți permite să păstrezi un aspect neted al bucătăriei. Dacă recent ai redecorat bucătăria, atunci nu trebuie să îți faceți griji cu privire la ruinarea esteticii. De asemenea, pot fi mai subțiri și mai compacte decât modelele standard.

 

Dezavantaje

Varietatea de modele încorporate disponibile este mult mai mică decât versiunile independente și sunt, de asemenea, mai scumpe. Instalarea poate fi complicată, deci probabil că vei dori să soliciți distribuitorului sau unui profesionist să o instaleze pentru tine.

 

Mărime standard

O combină frigorifică integrată este de obicei proiectată pentru a se potrivi într-un dulap standard de 60 cm lățime. Are o adâncime de 60 până la 65 cm și are de obicei o înălțime de 178 cm.

Tipuri de uși

Nu multă lume știe că există două stiluri diferite de montare a ușilor pentru modele încorporate: fix / ușă pe ușă sau ușă glisantă. Este important să alegi stilul potrivit pentru casa ta, deoarece odată ales acesta nu poate fi schimbat.

Un stil fix / ușă la ușă este stilul în care ușa dulapului de bucătărie este atașată la frigider.

Cu o ușă glisantă, ușa frigiderului se introduce într-o șină montată de-a lungul interiorului ușii dulapului. Când ușa exterioară se deschide, ușa frigiderului alunecă de-a lungul șinei.

 

Combină frigorifică în stil american

Combinele frigorifice în stil american au crescut în popularitate datorită capacității lor mari de stocare și a finisajului elegant și modern.

Uneori sunt cunoscute sub numele de modele side-by-side, deoarece sunt de obicei împărțite pe verticală - o parte este frigiderul și cealaltă congelatorul. Sunt disponibile și alte opțiuni, cum ar fi ușile franceze care acoperă două secțiuni de frigider și două sertare mari pentru congelator mai jos. Sau, ai putea avea chiar și o unitate cu patru uși, cu secțiuni individuale de frigider și congelator.

Acest stil, în funcție de dimensiunea sa, are o capacitate cuprinsă între 300 și 600 de litri. Acesta este de obicei împărțit pe trei sau patru rafturi pentru frigidere, trei sertare pentru congelator și rafturi pentru uși.

Cel mai mare avantaj al acestui stil este capacitatea sa mult mai mare, care poate depozita mai multe alimente proaspete și congelate decât alte tipuri.