Un tânăr în vârstă de 30 de ani, din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, a  ajuns să aibă două mandate de arestare preventivă pe numele său, unul pentru tâlhărie și unul pentru tentativă de viol.

Pe 22 octombrie, Tribunalul Suceava a decis arestarea lui Mihai Marian Catargiu și pentru tentativă la infracțiunea de viol. Asta pentru că individul era sub control judiciar pentru această faptă, însă a recidivat atunci când a comis tâlhăria.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, în noaptea de 2 spre 3 iulie a.c., în jurul orei 2.30, inculpatul a dus cu forța o minoră de 15 ani în parcul central din Gura Humorului, unde, prin violențe și constrângeri, a încercat să facă sex cu ea. Între cei doi, a rezultat din cercetări, s-a dat o adevărată luptă. Atacatorul a prins-o pe fată de pantaloni și a încercat să-i tragă jos de pe ea, cei doi căzând pe iarbă. Fata a trăit momente de coșmar, inculpatul prinzând-o cu mâinile de gură și de gât, în timp ce încerca să o dezbrace. Un bărbat care se afla în zonă a strigat către atacator să o lase în pace pe fată, începând să îl filmeze cu un telefon. A fost momentul în care atacatorul a renunțat la viol și a fugit.

Catargiu a fost prins și pus sub acuzare pentru comiterea faptei după aproximativ două luni.

Oarecum surprinzător, atunci el a fost plasat doar sub control judiciar pentru această faptă.

Lăsat în libertate, același Catargiu a recidivat cu alt gen de faptă, dar tot foarte gravă.

La începutul lunii octombrie, doi indivizi au intrat în casa unei femei în vârstă de 78 de ani, pe timp de noapte, și au amenințat-o, cerându-i banii. Cei doi i-au pus femeii la gât o unealtă lucioasă, ulterior stabilindu-se că a fost vorba de un încălțător de papuci din metal. Cum era însă noapte, femeia a trăit un coșmar cumplit. Femeia le-a spus celor doi că nu are bani, indivizii punând mâna pe o geantă de lângă pat, cu care au fugit. Hoții au plecat din casa femeii cu un card de farmacie, cardul de sănătate și un card BCR, dar care nu era alimentat.
Ancheta polițiștilor a ajuns la același Marian Mihai Catargiu, în vârstă de 31 de ani, și Ștefan Gheorghe Vartolomei, de 22 de ani, ambii din Capu Codrului-Păltinoasa, unde a fost comisă și fapta. Cei doi au fost arestați preventiv pentru tâlhărie.