Două dintre cele mai importante funcții de execuție din administrația locală, cele de viceprimari ai Sucevei, au fost atribuite vineri, prin vot secret, reprezentantului PNL, Lucian Harșovschi și celui al USR, Teodora Munteanu.

Propunerile pentru cele două posturi de viceprimar au fost făcute de primarul Ion Lungu, în baza înțelegerii PNL-USR de constituire a majorității în Consiliul Local Suceava.

Lucian Harșovschi a obținut cele mai multe voturi – 18 din 22, adică inclusiv de la cei din opoziție, în vreme ce Teodora Munteanu a avut 14 voturi din 22.

PNL și USR dețin doar majoritatea simplă în Consiliul Local, cumulând 12 voturi din cele 23 posibile.

“Mulțumesc d-lui primar Ion Lungu și colegilor din Consiliul Local pentru sprijin și apreciere și pentru votul de a exercita un nou mandat de viceprimar!
Vă mulțumesc pentru încrederea acordată și de această dată și vă asigur ca și până acum, că voi fi implicat și dedicat în totalitate dezvoltării orașului nostru și orientat către problemele sucevenilor!
Cu deschidere pentru colaborarea cu oricine propune proiecte în interesul cetățenilor și al orașului, cu determinare și încredere, mergem înainte împreună! Continuăm cu responsabilitate, determinare și implicare!”, a transmis noul viceprimar, Lucian Harșovschi, care a fost desemnat prin vot și ca locțiilor al primarului.

El a mai deținut această funcție în perioada 2008 – 2012, 2015 – 2016, 2016- 2020.

Noul viceprimar al Sucevei, Teodora Munteanu, a preluat chiar de vineri biroul în care își va desfășura activitatea în următorii patru ani.