În Duminica a II-a din postul Sfintei Învieri a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în parohia Mănăstioara din Protopopiatul Fălticeni s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu.

A fost o Duminică cu o încărcătură emoțională puternică pentru enoriașii parohiei și nu numai. La finalul Sfintei Liturghii, corul de tineri ai parohiei au încântat inimile credincioșilor cu cântece dedicate mamelor.

În după-amiaza acestei Duminici, s-a adunat un sobor de șaptesprezece preoți, ce s-au unit în rugăciune la Taina Sfântului Maslu. Astfel, Biserica din Mănăstioara a devenit neîncăpătoare mulțimii de oameni ce au luat parte.

Slujba a fost condusă de Pr. Dr. Ioan Dulgheriu, protoiereu al Protopopiatului Fălticeni, care la final le-a adresat un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți.

În cuvântul de învățătură, pr. Protoiereu a evidențiat legătura dintre „Vindecarea slăbănogului din Capernaum”, a cărei evanghelie s-a citit la Sfânta Liturghie, și vindecarea omului atât trupește, cât și sufletește prin participarea la Taina Sfântului Maslu. De asemeni, a subliniat și faptul că rugăciunile citite în cadrul acestei taine sunt folositoare pentru iertarea păcatelor.

A devenit deja o tradiție de foarte mulți ani ca în această Duminică din post să se săvârșească Taina Sfântului Maslu în parohia Mănăstioara, iar în cea de-a III-a la parohia Huși.

Din mijlocul comunității acestei parohii nu a lipsit nici primarul Ioan Vasiliu, împreună cu angajați ai Primăriei Preutești.

La final, Pr. Paroh Maftei Dănuț a adus alese mulțumiri soborului impresionant de preoți, ce a făcut ca această Duminică să fie una memorabilă pentru enoriașii acestei parohii.

Activitatea s-a încheiat la casa de prăznuire, unde toți cei prezenți au fost așteptați la agapa frățească.

Pr. Paroh Maftei Dănuț