Joi după-amiază, de la ora 16.30, în curtea interioară a Muzeului Etnografic „Hanul Domnesc” va avea loc lansarea celei de-a cincea cărți semnate de jurnalistul și scriitorul Neculai Roşca - „O lume minunată”.

Spre deosebire de creațiile scriitorești anterioare, noua carte se va lansa împreună cu CD-ul „Rapsozi bucovineni 2021”, cuprinzând cântece greu de găsit în alt context, de Aurel Tudose, Vasile Mucea şi Traian Straton.

Prefața cărții „O lume minunată” este realizată de către colega de breaslă Daniela Beale, de la Crai Nou, care precizează că autorul oferă cititorilor şansa „să se mai uite o dată” spre „prietenii plecaţi”, spre a le recunoaşte iar „libertatea de a face ce vor, frumoasa nebunie şi talentul”.

Despre cine e vorba? Ne lămurește autorul, Neculai Roșca: “În carte veți regăsi prieteni vechi, artiști de prin multe colțuri ale acestei părți de lume. Suceveni precum Ion Cozmei, Mugur Geu, Dan Te Gurtesch, Liviu Huzdup ori Zebi, timidul caricaturist, rapsozii bucovineni Aurel Tudose de la Vicovu de Jos, Vasile Mucea de la Bilca și Traian Straton de la Pârtești (regăsiți cu cântecele lor și pe CD), însoțiți de maestrul inegalabil Aurelian Ciornei; arheologul cu suflet mare Florin Hău, oaspetele de la București - marinarul reporter de cursă lungă Mihnea Petru Pârvu, neprețuitul VeVe și alții din partea ceastălaltă a Styx-ului au câte ceva de povestit cititorilor și iubitorilor de muzică autentic bucovineană. Istorii de la Suceava ori de la Putna, frământări ale reînvierii cenaclului Capșa Mică, ambiții și vorbe colorate, toate la un loc, plus câteva din creațiile lor, lăsate pentru posteritate”.

Postfaţa este semnată de un alt coleg din presa suceveană, Sandrinio Neagu, redactor-șef adjunct la Monitorul de Suceava, care îl vede pe autor drept „un scenarist de la Hollywood” şi, totodată, „un Ion Creangă al timpurilor noastre”, nu de mulţi cunoscut încă. Iar el crede că „O lume minunată” este „cea mai bine structurată” dintre cărţile semnate de Neculai Roşca, cartea care „îl caracterizează”, evidenţiindu-i spiritul de narator specific „acelui om din popor căruia viaţa i-a fost prietenă”.

Credincios promisiunii făcute în urmă cu câțiva ani, tot la o lansare de carte, că va avea “anul și cârlanul”, Neculai Roșca aduce în fața cititorilor “O lume minunată” (2021) după volumele „Carantina” (2020), „Kalimera” (2020), „Lapte şi miere” (2019) și „Consemnat” (2018).