Operațiunea de dinamitare a versantului care a închis DN 17B, pe raza localității Holda-Broșteni, este deja pregătită și va fi pusă în practică joi după-amiază. Pregătirile pentru aruncarea în aer a versantului au început de luni, iar toate detaliile au fost puse la punct. Nimeni nu se va putea apropia la mai puțin de 300 de metri de locul exploziei controlate, programate în jurul orei 16.00. Bineînțeles, și traficul de pe DN 17 B Vatra Dornei-Broșteni va fi închis și va rămâne așa o bună perioadă de timp. Asta pentru că după detonare va urma operațiunea de adunare și îndepărtare a cantității foarte mari de piatră care va ajunge pe drum.  

Această explozie va avea rolul de a distruge blocurile de piatră de 40-50 de tone, care sunt parțial dislocate. Acestea pun în pericol traficul, astfel că trebuie obligatoriu eliminate.

Firma Geiger Transilvania, care a preluat lucrarea ce presupune curățarea versantului și reluarea traficului în condiții normale, a apelat la o firmă specializată pentru operațiunea de dinamitare.

Într-un termen de maxim șase luni de zile, firma Geiger Transilvania are misiunea de a consolida complet versantul. După dinamitare, o lucrare de anvergură va duce la montarea unui zid de protecție tip tunel, cum nu mai există pe drumurile naționale din Moldova. 

Circulația de pe DN 17B Vatra Dornei-Broșteni-Poiana Teiului a fost întreruptă în seara zilei de 23 august, după ce o alunecare de teren de pe versant ce părea inițial minoră s-a transformat în una de mari dimensiuni, de o amploare fără precedent cu privire la afectarea unui drum de cel puțin zece ani.

Pentru șoferii care tranzitează zona se recomandă variantele Pasul Puzdra sau TransRarău. Cea mai delicată situație este pentru localnicii care folosesc zilnic acest drum, de la Broșteni spre Vatra Dornei, și care au de făcut un ocol foarte mare.