Încă un accident cu final tragic pentru un biciclist s-a produs în seara zilei de marți, pe DN 2H, în apropiere de Horodnic de Jos. În jurul orei 20.10, un tânăr în vârstă de 21 de ani, Daniel S., din comuna Brodina, aflat la volanul unui Audi A4, cu care se deplasa pe direcția dinspre Rădăuți spre Gălănești, a acroșat la un moment dat o bicicletă care circula în fața sa, pe care se afla un bărbat în vârstă de 70 de ani, din Horodnic de Jos. Vasile P. a fost acroșat violent și proiectat în afara drumului. Personalul medical ajuns la fața locului a constatat decesul bărbatului în vârstă de 70 de ani.

Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că nici bicicleta și nici biciclistul nu aveau vreun echipament pentru deplasarea pe timp de noapte. Biciclistul se deplasa pe un sector de drumul fără iluminat public. Mai mult, primele date de anchetă arată că mașina ar fi lovit bicicleta cu partea din dreapta.

Tânărul în vârstă de 21 de ani a fost verificat cu etilotestul, rezultând alcoolemie 0.

Din primele verificări, vinovăția producerii accidentului rutier aparține biciclistului, care s-a deplasat pe drumul național pe timp de noapte, pe sector de drum fără iluminat public, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante și fără ca bicicleta să fie echipată corespunzător.

Polițiștii au deschis un dosar penal privind infracțiunea de ucidere din culpă și continuă ancheta.