Una dintre principalele investiții ale municipalității sucevene, demarate din fonduri proprii – modernizarea pieței din George Enescu, va fi finalizată anul acesta, dar punerea în folosință se va face în 2022, după aducerea dotărilor necesare noilor spații. Valoarea totală a proiectului, demarat de municipalitatea suceveană din fonduri proprii, inclusiv credite, este 10.248.463 de lei, iar lucrarea de execuție a fost atribuită prin licitație asocierii de firme SC SUCT SA – SC Loial Impex SRL - SC Don Proiect SRL.

“Lucrările la Piața Mică merg foarte bine și vestea bună este că avem banii necesari pentru finalizarea acesteia, din creditul aprobat de Trezorerie pentru municipiul Suceava. Am avut o discuție cu conducerea SUCT și cred că până la finele anului va fi finalizată, dar vor mai rămâne de adus dotările pentru noile clădiri. Mi-aș dori ca toate lucrările primăriei să meargă așa bine cum merge cea de la Piața George Enescu. Acolo constructorul a cumpărat în avans acoperișul și panourile de închidere laterală, din banii proprii. Noi nu avem posibilitatea de a le da banii în avans, dar acum, că avem și banii, le putem deconta ceea ce vor factura”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

De altfel, în ședința de Consiliu Local de joi, 16 septembrie, va fi supus aprobării un proiect de hotărâre de prelungire a contractului de închiriere pe o suprafață de teren de 1.500 de metri pătrați care aparține societății Complex Zimbrul SRL, până la finalizarea construcției pieței din George Enescu.

Măsura este necesară deoarece lucrările de modernizare a Pieței George Enescu au putut fi începute la finele anului 2019, doar după mutarea comercianților, cu tot cu chioșcuri și tarabe, pe terenul privat, alăturat. Contractul de închiriere a terenului respectiv expiră în data de 21 octombrie 2021.

Prețul de închiriere a parcelei de teren va fi de 5 euro/mp/lună, exclusiv TVA.

Investiția de modernizare a Pieței George Enescu, cu tot cu cea de-a treia parcare subterană din oraș, cu 70 de locuri, va fi continuată anul viitor cu refacerea întregii zone din jur, inclusiv Aleea Saturn și Aleea Venus.