Galeria Zamca găzduiește până pe 27 august 2022 expoziția de artă fotografică semnată de Sebastian Vasile Luca, intitulată sugestiv „Firul Vieții”. Artistul, originar din Turda, și-a expus pentru prima dată lucrările la Suceava, „deoarece dorește să își împărtășească viziunea în toate colțurile țării, considerându-se un artist al României, nu doar al unei regiuni”.

Vernisajul expoziției a avut loc luni, 1 august 2022, prilej pentru participanți de a dialoga deschis cu artistul și de a se bucura concomitent de un moment literar (având în centrul atenției o operă a marelui Gabriel Garcia Marquez), fragment prezentat de eleva Adela Șulea.

Criticul de artă Delia Leizeriuc a arătat că artistul „folosește fotografia ca o unealtă de autocunoaștere și cunoaștere a lumii”, fiind un autodidact disciplinat, care adoră să analizeze fiecare gest uman în parte și să extragă un mesaj din acestea.

Expoziția, formată din lucrări care prezintă mai multe stiluri de fotografie, pornind de la portrete până la peisaje, a fost premiată atât la nivel național, cât și internațional. Tânărul artist Sebastian Vasile Luca promovează arta fotografică și o descrie ca o „combinație între lumină, moment și trăire, fiind, astfel, atât o imagine a lumii, cât și a artistului”.

Expoziția este organizată de Asociația Institutul Bucovina, Academia PIM (prin maestrul caricaturist Mihai Pânzaru PIM), Ministerul Culturii – Direcția Județeană pentru Cultură Suceava, Asociația Potaissa Art Turda și Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. Expoziția este accesibilă în mod gratuit până pe 27 august, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00. Galeria Zamca se află în incinta sediului Asociației Institutul Bucovina, din strada Zamcei, numărul 17 (în spate la LIDL Mărășești). Pentru mai multe informații legate de expoziție, persoana de contact din cadrul Asociației Institutul Bucovina este Petru Vasile Gafiuc – președintele organizației, tel: 0230.524.128, e-mail: info@bucovinainstitute.org. De asemenea, puteți să vizitați pagina de Facebook: http://www.facebook.com/i.bucovina şi website-ul www.bucovinainstitute.org, unde veți descoperi cele mai recente activități ale Asociației Institutul Bucovina.