Polițiștii de la Secția Rurală Marginea au fost sesizați prin 112, marți noapte, de către un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Burla, care a reclamat că un grup de copii i-au spart geamurile la mașină. Cercetările au confirmat sesizarea, stabilindu-se că a existat un veritabil scandal în stradă, între bărbatul de 44 de ani, pe de o parte, și grupul de copii, din care cel mai mare are vârsta de 14 ani.

Din cercetările ulterioare rezultă că șoferul în vârstă de 44 de ani, din Burla, în timp ce se deplasa pe drumul județean din comună, a observat în fața stației de autobuz din localitate un grup de minori care se jucau pe mijlocul carosabilului.

Șoferul a frânat brusc, a coborât din autoturism și le-a adus reproșuri copiilor. După ce bărbatul a revenit la volan, a avut „surpriza” să constate că se aruncă cu pietre în geamul din spate al mașinii, care de altfel a fost distrus. 

Enervat, șoferul a coborât din nou din mașină și s-a dus spre copii, care au luat-o la fugă.

Minorii au lăsat în urmă, pe banca din stația de autobuz, două telefoane mobile. Bărbatul de 44 de ani a luat ambele telefoane, predându-le doar polițiștilor care au fost chemați la fața locului.

Polițiștii le-a verificat pe șofer cu etilotestul, rezultând că nu era băut. Bărbatul s-a declarat parte vătămată privind infracțiunea de distrugere, infracțiune de altfel constată de echipajul de poliție.

La fața locului a ajuns și tatăl a doi dintre copii, unul în vârstă de 12 și unul de 14 ani, care a declarat și el că vrea să depună plângere, pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Procedural, polițiștii au trebuit să deschidă dosar penal pentru ambele infracțiuni, însă pe parcurs vor încerca probabil să soluționeze rapid acest dosar.