În parcul central din Vatra Dornei a fost montat recent un igloo de lectură, pentru iubitorii de carte. Inițiativa îi aparține Asociației Exploratorilor „Pușcații”, care se îndreaptă spre finalul proiectului „NoMad Library - Biblioteca Mobilă”. Pe 30 iulie 2022, la Vatra Dornei a fost montat igloo-ul numărul opt din cadrul proiectului „NoMad Library”.

Igloo-ul Bibliografic găzduiește „peste 350 de cărți despre marile personalități ale României și ale Lumii”. Celelalte igloo-uri sunt amplasate în Arad (Colegiul Economic Arad), Lacul Ghioroc (Arad), Cheile Turzii (Cluj), Castelul Corvinilor (Hunedoara), Poiana Glăvoi (Bihor), Bâlea Lac (Sibiu) și Șuncuiuș (Bihor).

Pentru cei care doresc să se delecteze cu paginile cărților din Biblioteca Mobilă, sunt invitați la Vatra Dornei, pe Aleea Marilor Personalități ale României din Parcul Central.

Inițiatorii proiectului au transmis că toate cărțile stau la dispoziție pentru trecători, de la mic la mare, nu se percepe nici o taxă pentru închiriere, citire, doar bunăvoința de a returna cartea pe rafturile Bibliotecilor Mobile după utilizare. De asemenea, organizatorii încurajează turiștii binevoitori să doneze din cărțile lor uitate pentru a le da o nouă viață, un nou sens prin intermediul acestui proiect.

La această acțiune de montare a Bibliotecii Mobile au participat zece membri ai Asociației Exploratorilor „Pușcații”, printre care Teodora (12 ani), Rareș (10 ani) și Ilinca (3 ani). Organizatorii transmit mulțumiri pentru implicare Primăriei Vatra Dornei, Ocolului Silvic Dorna Candrenilor, Orion Media Vatra Dornei și Clubului de Lectură al Liceului Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei.