Doi dintre ofiţerii cei mai cunoscuţi din garda veche a poliţiei sucevene au făcut rocada la conducerea Secţiei de Poliţie Burdujeni. Şeful din ultimii ani, comisarul-şef Ovidiu Sluşariuc, a ieşit la pensie, ultima sa zi de muncă fiind la finele săptămânii trecute. Fostul rugbist de performanţă şi-a încheiat cariera de poliţist la vârsta de 51 de ani.

În locul său a fost împuternicit pe funcţia de şef al secţiei comisarul-şef Răzvan Andreica, din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava. Andreica este unul dintre cei mai vechi judiciarişti care mai lucrează în poliţia suceveană. Acesta şi-a desfăşurat cea mai mare parte a activităţii la Biroul de Investigaţii Criminale Suceava, unde s-a ocupat în general de gestionarea infracţiunilor din sfera violenţei.

Ofiţerul a fost anchetat în mai multe dosare penale şi trimis în judecată în unul din ele, fiind acuzat de abuz în serviciu şi alte infracţiuni, însă a fost achitat definitiv ca nevinovat.

Împuternicirea la conducerea Poliţiei Burdujeni este valabilă şase luni de zile, interval în care ar urma să fie organizat şi un concurs pentru ocuparea definitivă a funcţiei. 

Deşi nu este o structură mare de poliţie, Secţia Burdujeni are de gestionat destul de multe probleme, de la activitatea din Bazarul Suceava şi până la desele scandaluri de pe strada Jean Bart, unde locuitorii de bună-credinţă se plâng tot mai mult de unii indivizi certaţi cu legea şi puşi pe scandal.