O discuţie în contradictoriu între şeful unei echipe de muncitori şi cel care le închiriase spaţii de cazare, cauzată de lipsa apei calde menajere, a dus la un scandal monstru în care doi bărbaţi au fost agresaţi, iar poliţiştii veniţi la faţa locului pentru a calma spiritele au fost înjuraţi şi ameninţaţi. Incidentul a avut loc joi seară, în jurul orei 17.30, la Vatra Dornei.

Poliţiştii au stabilit că în urmă cu trei zile şase muncitori din Botoşani, care lucrează la repararea unui pod din Vatra Dornei, s-au cazat în camere aparţinând unei societăţi administrate de un localnic de 48 de ani.

Joi, în jurul orei 17.30, între administratorul firmei şi un bărbat de 62 ani, din Botoșani, șeful echipei de muncitori, a avut loc o discuție în contradictoriu, pe motiv că administratorul spațiilor de cazare nu le-ar fi oferit muncitorilor apă caldă menajeră. Discuția dintre cei doi a degenerat, iar la un moment dat, administratorul l-a lovit cu pumnul pe şeful de echipă.

Ceilalți muncitori au intervenit pentru aplanarea scandalului, fapt care l-a determinat pe administrator să își cheme în ajutor la fața locului două cunoștințe, doi tineri de 25 și de 23 ani, ambii localnici. Unul dintre ei l-a lovit şi el pe şeful de echipă, care se refugiase pe unul dintre balcoanele clădirii. Ulterior, cei doi veniţi „în ajutor” au pătruns fără drept în camera în care era cazat un alt muncitor, pe care, de asemenea, l-au lovit.

La sosirea la fața locului a echipajului de ordine publică care a intervenit pentru aplanarea scandalului, administratorul firmei a început să se manifeste agresiv, le-a adresat injurii și cuvinte jignitoare polițiștilor și i-a amenințat cu acte de violență.

Ulterior, datorită raportului de forțe, conducerea subunității a suplimentat efectivele din teren și s-a intervenit și s-a reușit aplanarea scandalului și conducerea agresorilor la sediul Poliției Vatra Dornei, în vederea continuării cercetărilor.          

Agenții au depus o plângere sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ultraj”, legat de producerea evenimentului fiind informat și un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, care a dispus efectuarea de cercetări pentru „ultraj”.

Au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de „lovire sau alte violențe”, „violare de domiciliu” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”.

Față de cei agresori urma să fie dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, aceștia urmând să fie conduși sub escortă în arestul IPJ Suceava.