Adolescentul Sebastian (Sebi) Remus Crăciun, în vârstă de 17 ani, elev al Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, cu un palmares de şase volume de poezii publicate, a fost invitat recent la Şcoala de vară „English as A Jar of Knowledge”, ediţia a IV-a, ce a avut loc în perioada 15-19 iulie 2019.

Şcoala de vară „EJK 4” s-a desfăşurat în Corpul A al campusului universitar din municipiul Suceava, sub egida Universităţii „Ştefan cel Mare” şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

Publicul ţintă a fost format din elevi cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, care au fost încurajaţi să comunice în limba engleză zilnic, între orele 9:00-13:00. Nu au lipsit nici activităţile recreative. Una dintre aceste activităţi a fost şi cea intitulată ,,United = NO discrimination, NO social exclusion”, la care invitat special a fost Sebi Crăciun, diagnosticat cu tetrapareză spastică, un adolescent talentat, modest, generos, care cu banii adunaţi din vânzarea cărţilor de poezii publicate îşi acoperă o parte din cheltuielile cu intervenţiile chirurgicale şi terapiile necesare.

 

Organizatori

Acţiunea a avut un mare impact emoţional pentru elevii prezenţi la Şcoala de vară „EJK 4”. Sebi a fost însoţit de mama sa, Anca Crăciun, fondatoarea Asociaţiei „Freamăt de Speranţă” din Câmpulung Moldovenesc, asociaţie care se ocupă de 30 de copii cu nevoi speciale, oferindu-le recuperare, consiliere şi suport financiar pentru medicaţii, ortezare şi intervenţii chirurgicale.

Participanţii la şcoala de vară au asistat şi la un frumos recital de poezie şi muzică, oferit de Sebi Crăciun (versuri) şi Armin Ivan (muzică).

Poetul Sebi Crăciun a oferit cu generozitate autografe tuturor persoanelor care au dorit să-i achiziţioneze din cărţi şi a răspuns întrebărilor adresate din public. Ca şi în cazul ediţiilor anterioare, organizatorii Şcolii de vară „EJK 4” sunt Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din USV, în colaborare cu Asociaţia pentru Studii Anglofone „Silvia Manoliu” şi Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Şcheia. Amintim câteva persoane care s-au implicat în mod deosebit în organizarea acţiunii care l-a avut în prim-plan pe adolescentul din Câmpulung Moldovenesc Sebi Crăciun, un model de ambiţie şi curaj: prof. Irina Biciuşcă, Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Şcheia, prof. Loredana Marilena Irimiciuc, Colegiul Tehnologic „Al. I. Cuza” Suceava, conf. univ. dr. Onoriu Colăcel, Asociaţia pentru Studii Anglofone „Silvia Manoliu” Suceava.

Sebi a avut parte de o zi absolut minunată şi i-a mărturisit mamei sale, Anca Crăciun, „că îi lipsesc aceste clipe, în care trăieşte pentru public, recită şi oferă tot ce are el mai bun celor care vin să-l cunoască. Vă mulţumim pentru că ne sunteţi alături, vă mulţumim pentru că sunteţi dispuşi să duceţi povestea mai departe prin cărţile lui Sebi”.