Un bărbat din Craiova, angajat al ISU Oltenia, a fost prins în flagrant în timp ce primea 300 dolari de la un bărbat pentru a-l ajuta să plătească taxe vamale mai mici la Vama Craiova, pentru o mașină de lux, în baza unor relații de prietenie care le are la vamă.

Polițiștii de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, coordonați de un procuror militar de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timişoara, au prins în flagrant, miercuri, un bărbat în vârstă de 46 ani, din Craiova, plutonier adjutant în cadrul ISU Oltenia, în timp ce primea suma de 300 dolari de la un martor denunțător, pe care urma să-l ajute să plătească taxe vamale mai mici la Vama Craiova, în baza unor relații de prietenie care le are cu angajaţi ai acestei instituţii.

„În fapt, la data de 15.07.2019, o persoană a sesizat faptul că un subofiţer în cadrul ISU Oltenia i-a pretins suma de 300 de dolari americani pentru a-i facilita plata unor taxe vamale mai mici pentru un autoturism de lux adus din Statele Unite ale Americii, prin prisma cunoştinţelor pe care le are la Vama Craiova. În cauză a fost sesizată unitatea de parchet competentă, fiind dispusă organizarea şi realizarea activităţii de surprindere în flagrant a făptuitorului. imediat după ce a primit suma de bani menționată”, se arată în comunicatul DGA.

Subofițerul este cercetat pentru trafic de influenţă și a fost reținut pentru 24 de ore.

Joi, bărbatul urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.