Începând de sâmbătă, timp de o săptămână, în minunatul decor natural din Poiana Dacilor, de la Păltinoasa, se desfășoară o nouă ediție a taberei meșterilor populari și pictorilor naivi, inițiată de sculptorul Toader Ignătescu, prin Asociația Eudemos.

Evenimentul, organizat cu forțe proprii de „Meșterul Strâmbă-Lemne”, cum este cunoscut meșterul bucovinean care prin munca sa dă viață cioatelor și bucăților de lemn, transformându-le în obiecte de artă, se remarcă an de an prin invitații interesanți, în principal din țară dar și de peste hotare.

Invitaților de anul acesta li se pregătește și o excursie inspirațională, la Borșa, dar și o surpriză aparte – prezența unui cunoscut artist plastic din Vaslui, George Leteanu, care va face portrete tuturor participanților la tabăra de creație.

În ultima zi, duminică, 28 iulie, lucrările realizate în cadrul taberei vor fi vernisate și se va face și o mică festivitate de premiere, în buna tradiție a evenimentelor organizate în mirifica Poiană a Dacilor.