Un tânăr în vârstă de 22 de ani din municipiul Suceava a dat dovadă de o inconştienţă dusă la extrem. Miercuri la amiază, maşina marca VW cu care circula şi care aparţine unui restaurant care face şi livrări la domiciliu a fost surprinsă de un echipaj de poliţie în timp ce a călcat linia dublă continuă.

Maşina a fost prinsă din urmă şi oprită, iar şoferul a fost luat la întrebări. Acesta le-a spus oamenilor legii că la ora 12.00 a ajuns la locul de muncă unde lucrează ca livrator, iar administratorul i-a cerut să onoreze o comandă, deşi ştia că tânărul avea permisul de conducere reţinut.

Într-o primă fază, tânărul a refuzat, dar la insistenţele patronului a urcat la volan pentru a onora comanda. Poliţiştii au verificat în baza de date şi au constatat că, într-adevăr, tânărul are permisul de conducere reţinut şi nu avea dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice.

Tânărul s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „conducerea unui vehicul cu permisul de conducere reținut, iar dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat”, în timp ce administratorul firmei la care lucra va da cu subsemnatul pentru comiterea infracțiunii de „încredințarea vehiculului pentru a fi condus unei persoane al cărui permis de conducere este reținut sau dreptul de a conduce este suspendat”.