Cea de-a treia piaţă agroalimentară din municipiul Suceava, Piaţa Mică, din cartierul George Enescu, intră în proces de modernizare de luna aceasta, odată cu atribuirea execuţiei lucrărilor unei asocieri de firme din Suceava.

„După modernizarea Pieţei Centrale şi a celei din Burdujeni, demarăm modernizarea Pieţei Mici, aşa cum este ea cunoscută de suceveni. Noutatea este că proiectul prevede atât realizarea unei parcări subterane cu 67 de locuri, precum şi a unei construcţii noi pentru spaţiile comerciale, valoarea totală a proiectului fiind de 10.248.463 de lei.
Am toată încrederea în asocierea SC SUCT SA – SC LOIAL IMPEX SRL - SC DON PROIECT SRL, că va realiza lucrări de calitate şi că, dacă finanţarea va fi asigurată prompt, le va finaliza înainte de termenul stabilit, respectiv 24 de luni”, a spus viceprimarul Lucian Harşovschi, care a precizat că lucrarea are asigurată finanţarea de un milion de lei din credit, pentru 2019, astfel încât nu se pune problema ca lucrările să fie întârziate din lipsă de fonduri. Finanţarea totală alocată pentru 2019 este de 3,5 milioane de lei.

Pe toată durata lucrărilor se va pune la dispoziţia comercianţilor o suprafaţă de 1.500 mp, pentru ca aceştia să nu-şi întrerupă activitatea, iar sucevenii să aibă posibilitatea de a cumpăra produse agroalimentare proaspete.