Conducerea IPJ Suceava a dispus identificarea şi controlarea tuturor unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Totodată, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate au instruit administratorii de unităţi economice cu privire la interdicţia de comercializare a tutunului şi alcoolului către minori.

În paralel, în data de 19 septembrie, între orele 08.30-12.30, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava au desfăşurat acţiuni de verificare şi control, fiind vizați în mod special operatorii economici din proximitatea unităților de învățământ.

În cadrul acţiunii au fost verificate 41 de unităţi economice.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 100.000  lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 2.250 lei, constând în produse industriale, țigări, produse alimentare.  

Acțiunile sunt subscrise campaniei ,,10 pentru Siguranță” care se desfășoară la nivelul întregului județ, scopul fiind creșterea gradului de siguranță a elevilor în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ. Acțiuni vizând siguranța rutieră, prevenirea faptelor cu violență și prevenirea consumului de substanțe interzise vor fi derulate și în perioada următoare, se precizează într-un comunicat al poliţiei.