O tânără în vârstă de 20 de ani care conducea un autoturism a suferit leziuni grave după ce a văzut prea târziu o căruță care se deplasa în fața sa, ajungând cu mașina până în poarta unei case. Accidentul s-a petrecut în dimineața zilei de miercuri, în jurul orei 5.50, pe DN 17A, pe raza comunei Marginea.

Din cercetările preliminare ale polițiștilor rezultă că Ancuța A., tânăra în vârstă de 20 de ani, din Marginea, aflată la volanul unei Dacii, nu a observat la timp căruța din față, condusă de Abel C., în vârstă de 27 de ani, din Burla, pe care a acroșat-o cu autoturismul. După acest prim impact, autoturismul Dacia a acroșat un podeț de beton și poarta de acces în curtea unei locuințe din partea stângă a sensului de mers.

Ambii participanți la trafic au fost verificați cu etilotestul, rezultând alcoolemie 0.

Polițiștii au stabilit, cel puțin în cadrul anchetei preliminare, o culpă comună: conducătoarea auto pentru că nu ar fi păstrat o distanță suficientă în mers, iar căruțașul pentru că atelajul condus nu avea montat în partea din spate nici un dispozitiv reflectorizant.

În cauză s-a întocmit dosar de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, iar ancheta continuă.