O femeie în vârstă de 55 de ani, din comuna Crucea, a ajuns la Spitalul Județean Suceava cu leziuni grave după ce a fost lovită de o mașină în timp ce se deplasa pe marginea drumului. Accidentul s-a produs joi dimineață, în jurul orei 9.50, pe DN 17B, pe raza comunei Crucea.

Din cercetările preliminare ale polițiștilor rezultă că un șofer în vârstă de 68 de ani, din Bistrița-Năsăud, aflat la volanul unui Renault, cu care se deplasa dinspre Vatra Dornei către Broșteni, nu a adapta viteza într-o curbă la dreapta, pierzând controlul asupra direcției de deplasare. Mașina scăpată de sub control a acroșat-o pe localnica Valentina D., care circula pe partea stângă a drumului, având în vedere direcția mașinii.

Victima a fost transportată inițial la Spitalul Municipal Vatra Dornei, de unde a fost transferată la Spitalul Județean Suceava.  Femeia a fost diagnosticată preliminar cu contuzie toraco-abdominală, contuzie de șold drept și fractură de braț drept, fiind internată pe secția de Ortopedie.

Șoferul implicat în accident a fost testat cu etilotetsul, rezultând că nu era băut.

Tot joi dimineață, în jur de 7.40, pe strada Putnei din Rădăuți, la trecerea de pietoni din dreptul Colegiului ”Andronic Motrescu”, un elevi în vârstă de 15 ani a fost acroșat de o mașină, în timp ce se afla pe locul marcat. La volan era un bărbat în vârstă de 63 de ani, din Milișăuți, care avea direcția de deplasare dinspre Horodnic de Jos spre centrul municipiului Rădăuți și care, rezultă din cercetările poliției, nu a acordat prioritate minorului angajat în traversare pe trecerea cu indicator și marcaj. Din fericire, minorul nu a fost rănit grav, precizează Poliția.