Juristul Alexandru Moldovan a fost numit, ieri, de Guvern în funcţia de prefect al judeţului Suceava, la o săptămână după ce Executivul a adoptat hotărârea de guvern în urma căreia a încetat mandatul de prefect al Mirelei Adomnicăi. În perioada dintre cele două hotărâri de Guvern atribuţiile de prefect au fost exercitate de subprefectul Silvia Boliacu.

Până la numirea ca prefect, Alexandru Moldovan a fost director executiv al Direcţiei Juridice din cadrul Consiliului Judeţean Suceava. Până în anul 2013 a lucrat la Prefectură, la serviciul pentru verificarea legalităţii actelor şi de contencios administrativ.

Noul prefect este născut în anul 1975, a absolvit Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi şi apoi Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, în 1997. A urmat studii de master în ştiinţe juridice la Facultatea de Drept a Universităţii „Mihail Kogălniceanu”, după care a lucrat ca jurist la o firmă privată din Suceava şi la o instituţie bancară din Rădăuţi. Din 2006 lucrează în administraţia publică, mai întâi la Oficiul Prefectural Rădăuţi, ca şef de oficiu, apoi la Suceava, la Instituţia Prefectului şi ulterior la Consiliul Judeţean Suceava.

Menţionăm că din 8 martie 2017 până în 28 noiembrie 2019 funcţia de prefect de Suceava a fost exercitată de Mirela Adomnicăi. Imediat după turul doi al alegerilor prezidenţiale, în 26 noiembrie a.c., ea a solicitat Guvernului Orban să-i înceteze mandatul de prefect al judeţului Suceava. Două zile mai târziu, Executivul a adoptat o hotărâre în acest sens. În această săptămână, Mirela Adomnicăi a revenit în funcţia din care a fost detaşată, cea de director al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava.