Seria animalelor sălbatice care ajung să circule pe străzile Sucevei a fost compleată azi-noapte de apariția unei turme de mistreți, care s-a plimbat pe bulevardul principal, pe lângă sediul Primăriei Suceava, fiind găsită de către jandarmi și polițiști tocmai în curtea Inspectoratului Județean de Poliție, viziavi de Direcția Silvică.

Neobișnuita situația a fost semnalată sâmbătă dimineață, pe la ora 04.00, printr-un apel la 112, prin care s-a reclamat prezența unui număr mare de mistreți, 15-20, în zona sediului IPJ.

Imediat au fost mobilizate trupe ale Jandarmeriei, care, împreună cu Poliția și Poliția Locală, au fugărit mistreții spre ieșirea din oraș, principala grijă fiind ca aceștia să nu ajungă prin cartiere, să se piardă printre blocuri. Chiar și așa, doi mistreți s-au separat de turmă și au reușit să fugă spre parcul din fața Universității Ștefan cel Mare Suceava, de unde au pătruns în campus, unde e posibil să fi provocat și ceva pagube, dar de acolo li s-a pierdut urma.

În ciuda patrulelor de Poliție și Poliție Locală trimise pe străzi să îi caute, în zona cartierelor Zamca, Obcini și George Enescu, mistreții răzlețiți de turmă nu au fost găsiți.

La acțiune a cooptat și medicul veterinar al Primăriei Suceava, Eduard Vărzaru, care este autorizat să tragă cu arma cu tranchilizant, în caz de se punea probelma capturării vreunui mistreț.

O altă problemă care nu are încă răspunsuri este de unde au venit mistreții.

Cel mai apropiat fond de vânătoare populat cu mistreți, de unde ar fi putut să apară turma tocmai în zona Stadionului Areni, este cel de la Mihoveni, dar chiar și așa, este destul de greu de crezut că au plecat din pădure spre oraș.

Cel mai probabil, spun silvicultorii suceveni, cei 15-20 de mistreți au stat până acum pe terenurile agricole din jurul Sucevei, prin zona Ipotești sau chiar pe terenurile Stațiunii Agricole, unde au avut ce mânca, până la recoltarea porumbului, iar acum, în lipsa hranei, s-au pornit să își caute o altă zonă în care să se stabilească.

Acum o lună de zile, o situație similară s-a înregistrat la Craiova, unde o turmă de mistreți a păstruns pe străzile orașului, în cautarea hranei.